Остапчук

Наталія

Миколаївна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.09.1992р. с. Студянка 

Дубенський р-н., Рівненська обл.

Освіта: Кременецьке медичне училище ім. Арсена Річинського

Спеціальність: "Акушерська справа"

Кваліфікація: " Акушерка"

Працює з 2015 р. у  Студянському ДНЗ

Старшою медичною сестрою

Загальний стаж 5 років.

А турботлива медсестра,

про здоров'я наше дбає:

Гріє носики малятам,

як ростуть, спостерігає.

Вона мені призначить ліки,перевірить горло, ніс,

Скаже їсти борщ і кашу,

щоб одужав я й підріс!

 

 

 

 

 

Прийом дітей до

дошкільного закладу

Перед зарахуванням дитини до ДНЗ батьки повинні підготувати її до перебування у дитячому колективі: пройти повне медичне обстеження в відділі дитячої поліклініки та отримати довідку щодо стану її фізичного та психічного розвитку.

При зарахуванні дитини до конкретної групи медичний працівник дошкільного навчального закладу збирає інформацію про особливості розвитку і поведінки дитини, оцінює її стан здоров’я.

Відомості про дитину раннього віку при зарахуванні до ДНЗ заносять до історії розвитку дитини (за формою № 112/0), а дошкільного віку – до медичної карти дитини (за формою № 026/0), та повідомляють вихователю групи.

Закон України «Про охорону дитинства» від 26 квітня 2001 р. № 2402 – ІІІ із змінами і доповненнями.

 

 

 

Ранкове приймання  дітей

Ранкове приймання дитини до дошкільного навчального закладу щодня здійснює вихователь групи під контролем медичного працівника. Під час ранкового прийому перевіряють стан шкірних покровів дитини, проводять опитування батьків. Усім вихованцям ясельної групи вимірюють температуру тіла. Термометри дезінфікують.

Дітей з ознаками захворювання до дошкільного закладу не приймають. Після перенесеного захворювання або тимчасової відсутності з інших причин приймання дітей дозволяють за наявності медичної довідки закладу охорони здоров’я, в якому дитина перебувала під медичним наглядом.

 

 

Контроль за

організацією харчування

 

Медична сестра дошкільного навчального закладу відповідно до законодавства здійснює постійний контроль за організацією харчування, у тому числі за безпекою харчових продуктів та готових страв; умовами та строками їх зберігання і реалізації, технологією приготування страв; виконанням норм харчування тощо. При організації харчування медичний персонал керується насамперед Інструкцією з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах (наказ МОН, МОЗ від 17 квітня 2006 р. № 298/227) та порядком організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах (наказ МОН, МОЗ від 1 червня 2005 р. № 242/329).

 

Вітаміни та їх значення.pdf
Adobe Acrobat документ 752.8 KB
Грип.pdf
Adobe Acrobat документ 490.3 KB
Кір - інфекційне захворювання.pdf
Adobe Acrobat документ 511.7 KB